14 Mayıs 2009 Perşembe

NASREDDİN HOCANIN 801. DOĞUM YILDÖNÜMÜ ANISINA ‘EŞEK’ KARİKATÜR SERGİSİ

Bursa merkezli Anadolu karikatürcüler Derneği’nin,her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği üyelerinin karikatürlerinden oluşan sergilerden 2 ncisi ilginç bir konu çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Her yıl Nasreddin Hoca’yı anma çerçevesinde yapılan karikatür etkinliklerinden farklı olarak, her zaman göz ardı edilen bir canlıya, Nasreddin Hoca'mızın can yoldaşına, eşeğine dikkat çekiyor. Kurucu üyelerden Kemal Akkoç, eşeğin yaşamımızdaki yerini şöyle tanımlıyor;

“Eşek, varlığını bizlerin tutumuna göre, bizlerle birlikte sürdüren; kulakları, ayakları, kuyruğu uzun; dünyanın en güzel gözlü emekçi hayvanı.

İnsanlık tarihi boyunca hep yanımızda, derdimize, yükümüze, işimize, ağır sorunlarımıza hamal olmuştur. Kişiliğine hep çelişkili sıfatlar yakıştırmışız; "İNATÇI”, "UYSAL”, ÇALIŞKAN”, "TEMBEL”, "ÜRETEN”, "TÜKETEN” "SOYLU”, "SOYSUZ” “AĞZI VAR DİLİ YOK”, "ANIRAN” gibi...”

15 dernek üyesinin 51 çalışmasından oluşan karikatür sergisi 14-20 Mayıs 2009 tarihleri arasında Bursa Tayyare Kültür Merkezi yanındaki Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 14 Mayıs saat 17:30’da bir kokteyl ile açılışı yapılacak olan sergiye, tüm Bursalılar davetlidir.

Sergi hakkında Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat’ın açıklamaları şöyledir;

“3 yıldır sivil bir sosyal dernek olarak büyük özveriyle faaliyet gösteren karikatürcüler bu tür sergilerle toplumun güzellik duygusunu geliştirmektedirler. Aynı zamanda da toplumsal düzen içerisindeki aksayan ve es geçilen konulara dikkat çekmektedirler.”


Sergi yeri: Şefik Bursalı Sanat Galerisi (Tayyare Kültür Merkezi Yanı)
Tarih: 14-20 Mayıs 2009, Kokteyl: 14 mayıs saat: 17:30

Hiç yorum yok:

DENİZ ASTSUBAY OKULLARI ÖĞRENCİLERİ, 43 YILDAN BERİ BENİM TASARIMIM OLAN ŞAPKA KOKARTINI KULLANMAKTALAR

Tüm kuvvetlere ait askeri öğrencilerin şapka kokartlarında Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden  ve yukarı doğru baktığı için bağımsız bir...